Hoppa till innehållet?

Huzells och Tunga Delar meddelar plan för fusion

Huzells och Tunga Delar är glada att kunna meddela att bolagen genom ett fördjupat samarbete tar ett första officiellt steg på en gemensam resa mot fusion.

Den strategiska sammanslagningen syftar till att stärka konkurrenskraften genom att förena bolagens styrkor, bredda produktutbudet och öka närheten till kunderna.

Sammanslagningen kommer att påbörjas omedelbart genom införandet av en ny gemensam logotyp, grafisk profil, ny hemsida och gemensam mailserver och telefonväxel. Den formella fusionen planeras äga rum vid årsskiftet 23/24. Bolagen har förberett sammanslagningen genom införandet av samma affärssystem, gemensam organisation och sammanslagning av produktportföljerna.

”Den främsta drivkraften bakom denna sammanslagning är en gemensam ambition att förbättra kundupplevelsen. Vi är övertygade om att vi tillsammans kan erbjuda en högre nivå av service, snabbare leveranser och förbättrad effektivitet, vilket i slutändan kommer gynna våra kunder.”

I samband med förberedelserna inför fusionen kommer båda bolagen byta namn:

Huzells i Karlstad AB
556178-4298
byter namn till:
Huzells Tunga Delar i Karlstad AB

TD Tunga Delar Sverige AB
556902-5835
byter namn till:
Huzells Tunga Delar i Gävle AB

Båda bolagen behåller sina organisationsnummer, bankgirouppgifter, postadresser och telefonnummer under perioden fram till fusionen är helt genomförd.

Sammanslagningen omfattar 8 verksamhetsorter från Umeå i norr till Helsingborg i söder. Totalt har de två bolagen drygt 70 anställda och en omsättning på ca 260 miljoner kronor. Ytterligare information om sammanslagningen och påföljande fusion kommer att lämnas allt eftersom integrationen fortskrider.

För mer information
Carl Byberg
VD i Huzells i Karlstad AB och TD Tunga Delar Sverige AB
carl.byberg@htd.se
www.htd.se
0730-35 35 29